Mgr. Iva HAUERLANDOVÁ

Doctoral thesis

Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů

Antimicrobial activity of non-traditional monoacylglycerols
Abstract:
Limiting or preventing the growth of undesirable microbial flora in food products is one of the main goals of food microbiology. A number of preservation methods are designed to extend the shelf-life of foods by reducing the microbial growth and new antimicrobials are still examined. Monoacylglycerols are naturally occurring compounds with inhibitory activity against various microorganisms and they …more
Abstract:
Zabezpečení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin je hlavním cílem potravinářské mikrobiologie. Jedním z možných přístupů je snaha potlačit růst a množení nežádoucích mikroorganizmů přímo v potravinách. Přídavkem antimikrobik lze účinně blokovat či zpomalit růst kontaminující mikroflóry a prodloužit tak údržnost potravinového výrobku. Za tímto účelem jsou neustále hledány nové látky, které by mohly …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2012
Accessible from:: 14. 5. 2012

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HAUERLANDOVÁ, Iva. Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe