Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů – Mgr. Iva HAUERLANDOVÁ
Mgr. Iva HAUERLANDOVÁ
Doctoral thesis
Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů
Antimicrobial activity of non-traditional monoacylglycerols
Abstract:
Limiting or preventing the growth of undesirable microbial flora in food products is one of the main goals of food microbiology. A number of preservation methods are designed to extend the shelf-life of foods by reducing the microbial growth and new antimicrobials are still examined. Monoacylglycerols are naturally occurring compounds with inhibitory activity against various microorganisms and they …moreAbstract:
Zabezpečení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin je hlavním cílem potravinářské mikrobiologie. Jedním z možných přístupů je snaha potlačit růst a množení nežádoucích mikroorganizmů přímo v potravinách. Přídavkem antimikrobik lze účinně blokovat či zpomalit růst kontaminující mikroflóry a prodloužit tak údržnost potravinového výrobku. Za tímto účelem jsou neustále hledány nové látky, které by mohly …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2012
Accessible from:: 14. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HAUERLANDOVÁ, Iva. Antimikrobní účinky netradičních monoacylglycerolů. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Mikrobiologie tavených sýrů
Ludmila Košarišťanová -
Účinky acylglycerolů na růst bakterií rodu Clostridium v tavených sýrech
Kristýna JANEČKOVÁ -
Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech
David GERGELA -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Porovnání mikrobiálního složení anglického sýru Blue Stilton s příbuznými sýry
Tereza Druláková -
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Marketingová strategie firmy BEL sýry Česko a.s. se zaměřením na značku Veselá kráva
Ondřej Novák