Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky – Kristýna Pavelicová
Kristýna Pavelicová
Bakalářská práce
Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky
Analysis of Biologically Active Compounds in Functional Foods - Flavonoid Substances
Anotace:
Bakalářská práce s tématem Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky se zabývá charakteristikou funkčních potravin, jejich hlavními aspekty, zástupci a vlivu na zdraví člověka. Dále popisuje flavonoidy, jak z hlediska chemické struktury, tak výskytu a pozitivního účinku na lidský organismus. Poslední kapitola pojednává o metodách používaných k analýze flavonoidních …víceAbstract:
Bachelor thesis entitled Analysis of Biologically Active Compounds in Functional Foods - Flavonoid Substances deals with the characterization of functional foods, their main aspects, agents and impact on human health. It also describes how flavonoids in terms of chemical structure, so the occurrence of a positive effect on the human body. The last chapter discusses the methods used for the analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ -
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Petr MRÁZ -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Jana ZÍDKOVÁ -
Funkční potraviny
Petr Zíma
Název
Vložil
Vloženo
Práva