Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech – Eva BALDÍKOVÁ
Eva BALDÍKOVÁ
Bakalářská práce
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech
Food-borne pathogens in milk and milk products
Anotace:
Mléko je díky své nutriční hodnotě a pH výborným živným médiem pro růst patogenních mikroorganismů. Stává se tak nebezpečným zdrojem alimentárních onemocnění, zvláště v kombinaci s nedodržováním hygieny výrobního procesu a 10 zlatých pravidel vydaných světovou zdravotnickou organizací WHO. Práce se zabývá popisem jednotlivých druhů patogenních mikroorganismů vyskytujících se v mléce a mléčných produktech …víceAbstract:
Thanks to its nutrition and pH values, milk is an excellent nutrient medium for the growth of food-borne pathogens. It therefore becomes a dangerous source of food-borne illness, especially in combination with infringement of hygiene guidelines during the production process and the 10 golden rules as published by the World Health Organization (WHO). The thesis describes the individual species of food …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2011
Identifikátor:
19547
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2011
- Vedoucí: Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BALDÍKOVÁ, Eva. Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech. Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
Barbora FARKOVÁ -
Nádorová onemocnění v novorozeneckém období – rizikové faktory nádorů novorozeneckého a časného dětského věku
Wiedermannová Wiedermannová -
Faktory ovlivňující stavbu kostí u dětí předškolního věku
Michala Rohrerová -
Faktory ovlivňující rychlost růstu žíní koní
Karolína Houdová
Název
Vložil
Vloženo
Práva