Vliv frekvence pěnování v různých ročních obdobích na vznik mikrobiálních biofilmů na stáčecí lince pivovaru – Bc. Aneta Poklopová
Bc. Aneta Poklopová
Diplomová práce
Vliv frekvence pěnování v různých ročních obdobích na vznik mikrobiálních biofilmů na stáčecí lince pivovaru
Effect of foaming at different seasons on microbial biofilm formation on brewery bottling line
Anotace:
Tato diplomová práce byla realizována in situ ve velkoobjemovém pivovarském provoze. Zaměřená byla především na hygienu plnění, která je z hlediska sekundární kontaminace finálního produktu nejrizikovější. Hlavním předmětem práce byla optimalizace pěnování vzhledem k vnějším podmínkám na stáčírně a k úrovni kontaminace plnícího monobloku se zaměřením na pivo kazící bakterie. Tyto bakterie jsou běžnou …víceAbstract:
This diploma thesis was realized in situ in a large-volume brewery. It focuses mainly on filling hygiene, which is the riskiest in terms of secondary contamination of the final product. The main subject of the research was the optimization of foaming with respect to the external conditions at the bottling plant and the level of contamination of the filling monoblock with a focus on beer spoilage bacteria …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POKLOPOVÁ, Aneta. \textit{Vliv frekvence pěnování v různých ročních obdobích na vznik mikrobiálních biofilmů na stáčecí lince pivovaru}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/axkeph/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Modelová predikce a skutečná adheze bakterií kazících pivo na koloidní částice nerezové oceli
Martina Brožová -
The effect of temperature on the removal of antibiotic-resistant bacteria and antibiotic resistance genes in anaerobic digestion of sewage sludge
Christof Uisk -
Úroveň hygieny a sanitace v masném provozu
Veronika Koláčková -
Ocenění společnosti Pivovar HOLBA a.s.
Roman Martinec -
Dramaturgie a realizace reklamního spotu pro vybraný pivovar
Tereza Štefková -
Databáze měřidel pro Plzeňský Prazdroj a.s., pivovar Radegast
Radomír Molin -
Problematika distribuce piva ve společnosti DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice, a.s.
Jan Vondráček -
Implementace systému interních kalibrací měřidel pro pivovar Radegast, Plzeňský Prazdroj a.s.
Radomír Molin
Název
Vložil
Vloženo
Práva