Technologické možnosti výroby piva pro speciální dietu – Jaroslav Brož
Jaroslav Brož
Bakalářská práce
Technologické možnosti výroby piva pro speciální dietu
Technological possibilities of beer brewing for special diet
Anotace:
V této bakalářské práci je vypracována literární rešerše na téma Technologické možnosti výroby piv pro speciální dietu. Je zde popsána výroba piva, pozornost byla věnována však i onemocněním, které vlivem určitých látek přirozeně v pivu obsažených znemožňují konzumaci tohoto oblíbeného nápoje. První část práce je věnována surovinám, které se v České republice využívají na výrobu piva a technologickému …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with the topic of Technological possibilities of beer brewing for special diet. It includes beer production and illnesses which obviate drinking this beverage in virtue of presence of undesirable substances. The first part of this thesis is aimed to description of ingredients which are used for brewing in the Czech Republic and also technological processes of beer production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Jitka Vosáhlová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Diabetes mellitus versus celiakie, genetické testování uvedených onemocnění pomocí kitu Protrans
Barbora PARÝZKOVÁ -
Začlenění dětí s onemocněním diabetes mellitus a celiakie do mateřských škol
Veronika Vlčková -
Vyšetření genetických predispozic pro celiakii v rodině s výskytem onemocnění diabetes mellitus 1. Typu
Klára KUČEROVÁ