Bc. Kristýna Machálková
Bachelor's thesis
Analýza čajů s využitím ITP
Use of ITP for tea analysis
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vybraných druhů čajů pomocí kapilární izotachoforézy s vodivostní detekcí. V teoretické části je vysvětlen princip izotachoforézy a statistické vyhodnocení výsledků získaných touto metodou. Dále se zde nachází literární rešerše zabývající se výrobou, složením a druhy čaje. Experimentální část se zabývá stanovením draselných iontů v čajích metodou ITP s využitím …moreAbstract:
This Bachelor thesis deals with the analysis of selected teas using capillary isotachophoresis with conductivity detection. In the theoretical part, the principle of isotachophoresis and statistical evaluation of the results obtained by this method are explained. There is also a literary research on the production, composition and types of tea. The experimental part deals with the determination of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2022
Identifier:
https://is.muni.cz/th/nxt5w/
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2022
- Supervisor: RNDr. Marta Farková, CSc.
- Reader: Mgr. Michaela Bahelková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Analytical Chemist - Manager of Chemical Laboratory
Theses on a related topic
-
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
Iveta MAŠKOVÁ -
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Vývoj a současný stav trhu práce v zemědělství a v potravinářství na území okresu Přerov
Filip Jadlovský -
Management jakosti v potravinářství
Jiří Papst -
Využití vedlejších produktů z potravinářství a premixů v krmných směsích pro cvrčka domácího
Hana Necpalová -
Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství
Tereza Rusz -
Podnikatelský plán na otevření stánku s Bubble tea
Duy Thai Tran -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen