Analýza čajů s využitím ITP – Bc. Kristýna Machálková
Bc. Kristýna Machálková
Bakalářská práce
Analýza čajů s využitím ITP
Use of ITP for tea analysis
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vybraných druhů čajů pomocí kapilární izotachoforézy s vodivostní detekcí. V teoretické části je vysvětlen princip izotachoforézy a statistické vyhodnocení výsledků získaných touto metodou. Dále se zde nachází literární rešerše zabývající se výrobou, složením a druhy čaje. Experimentální část se zabývá stanovením draselných iontů v čajích metodou ITP s využitím …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with the analysis of selected teas using capillary isotachophoresis with conductivity detection. In the theoretical part, the principle of isotachophoresis and statistical evaluation of the results obtained by this method are explained. There is also a literary research on the production, composition and types of tea. The experimental part deals with the determination of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2022
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/nxt5w/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2022
- Vedoucí: RNDr. Marta Farková, CSc.
- Oponent: Mgr. Michaela Bahelková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Analytický chemik - manažer chemické laboratoře
Práce na příbuzné téma
-
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
Iveta MAŠKOVÁ -
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Vývoj a současný stav trhu práce v zemědělství a v potravinářství na území okresu Přerov
Filip Jadlovský -
Management jakosti v potravinářství
Jiří Papst -
Nové trendy ve využití sladkovodních měkkýšů pro výživu a potravinářství
Šárka Tomanová -
Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství
Tereza Rusz -
Podnikatelský plán na otevření stánku s Bubble tea
Duy Thai Tran -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen