Mikrobiologické hodnocení mléka při jeho skladování za různých podmínek – Bc. Petra Boudková
Bc. Petra Boudková
Diplomová práce
Mikrobiologické hodnocení mléka při jeho skladování za různých podmínek
Microbiological evaluation of milk stored under different conditions
Anotace:
Diplomová práce je věnována mikrobiologickému hodnocení mléka při skladování za různých podmínek. Jedná se především o skladovatelnost mléka v lahvích s povrchovou úpravou pomocí stříbrných iontů a zároveň lahvích, ve kterých je mléko distribuováno do obchodního řetězce. Práce se zabývá vlivem těchto podmínek na možné prodloužení trvanlivosti mléka.Abstract:
The diploma thesis is devoted to the microbiological research of milk during the storage under different conditions. This is primarily about storaging of milks in coated bottles with silver ions and at the same time of storaging in bottles, in which the milk is distributed to the chain of commerce. The thesis deals with the influence of these conditions on prolonging the durability of milk.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Boudková, Petra. Mikrobiologické hodnocení mléka při jeho skladování za různých podmínek. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nanovlákenné materiály pro antibakteriální filtrační media: Technologie, struktura, vlastnosti
Petr RYŠÁNEK -
Vliv chitosanu na antibakteriální vlastnosti nanovláken
Eliška Prokopcová -
Imobilizace chlorhexidinu na křemičitá nanovlákna a hodnocení jeho antibakteriální účinnosti
Michal Puchrík -
Biologické vlastnosti materiálů - produktů nanotechnologií
Aleš Kohoutek