Komparace knižního a filmového zpracování Snídaně u Tiffanyho – Dita Svačinová
Dita Svačinová
Bachelor's thesis
Komparace knižního a filmového zpracování Snídaně u Tiffanyho
Comparison of book and film adaptation "Breakfast at Tiffany's"
Anotácia:
Teoretická část:Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnání dvou odlišných zpracování díla Snídaně u Tiffanyho. Toho se snažím docílit charakteristikou literárního pretextu a jeho stejnojmenné filmové adaptace. Na základě vztahu literatury a filmu, ale i životů a uměleckých stylů autorů Trumana Capote a Blaka Edwardse analyzuji základní motivy díla.Praktická část:Praktickou částí této bakalářské …viacAbstract:
Teoretická část:The main objective of this bachelor's thesis is comparison of two adaptations of work „Breakfast at Tiffany's“. I try to achieve this by the characteristic of the literary pretext and its same named film adaptation. Based on the relationship between literature and film, but also the lives and artistic styles of Truman Capote and Blake Edwards, I analyze the basic motives of the work …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 8. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: PhDr. Eduard Burget, Ph.D.
- Oponent: Daniel Kubec, MgA.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVAČINOVÁ, Dita. \textit{Komparace knižního a~filmového zpracování Snídaně u~Tiffanyho}. Online. Bakalárska práca. Praha: Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o., University of Creative Communication. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/b502ic/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o., Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o.Vysoká škola kreativní komunikace, s.r.o.
University of Creative CommunicationBachelor programme / odbor / specializace:
Visual and literary arts / Literary arts / Literary arts
Práce na příbuzné téma
-
Female characters in The Great Gatsby and Breakfast at Tiffany´s
Nikola Kořínková -
Marketingový mix kaviarni: prípadová štúdia podniku EMA espresso bar
Jakub Vreštiak -
Komparace čokolád vyrobených metodou "Bean to Bar"
Barbora Křížková -
Business Plan for Café-bar "Ave"
Khashimzhan Arziyev -
Marketingový výzkum pro Stolní tenis a Hravý bar
Barbora Blechová -
Podnikatelský záměr nového gastronomického zařízení - Tapas Bar
Jan Pavlíček -
Komparace čokolád vyrobených metodou "bean to bar" s běžně dostupnými čokoládovými výrobky
Anna Borovcová -
Research on the Perception of Progress Bar Distortions
Marek Augustin
Názov
Vložil
Vložené
Práva