Dietární přívod polynenasycených mastných kyselin u pacientů s obezitou – Bc. Pavla Kováčová
Bc. Pavla Kováčová
Diplomová práce
Dietární přívod polynenasycených mastných kyselin u pacientů s obezitou
Dietary intake of polyunsaturated fatty acids in obese patients
Anotace:
Diplomová práce se zabývá dietárním přívodem polynenasycených mastných kyselin u dospělých pacientů s obezitou. Teoretická část popisuje základní informace o polynenasycených mastných kyselinách, jejich zdrojích ve stravě a doporučených denních dávkách. Dále je popisována role polynenasycených mastných kyselin při obezitě a různých patologických stavech, které mohou s obezitou úzce souviset. Součástí …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the dietary intake of polyunsaturated fatty acids in adult patients with obesity. The theoretical part describes essential information about polyunsaturated fatty acids, their sources in the diet and recommended daily doses. The role of polyunsaturated fatty acids in obesity and various pathological conditions that may be closely related to obesity is also described. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ql1c3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: Mgr. Martina Karbanová
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Výživa dospělých a dětí / Výživa dospělých a dětí
Práce na příbuzné téma
-
Vliv eikosapentaénové a dokosahexaénové kyseliny na vybrané ukazatele zánětu u prasat.
Simona Valášková -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Změny tělesné kompozice vyvolané cílenou silově dynamickou pohybovou aktivitou při saturaci organismu omega 3 mastnými kyselinami.
Jakub PROCHÁZKA