Bc. Svatopluk TRNČÁK

Diplomová práce

Kvalitativní změny u chleba s přídavkem mouky ze zrníček révy vinné

Qualitative changes of bread by addition of flour from seeds of the Vitis vinifera
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo sledovat vliv přídavku mouky z révy vinné a chlebové směsi Backmischung na chemické vlastnosti pšeničných těst a následně na reologické a senzorické vlastnosti hotových výrobků. Reologické vlastnosti byly měřeny na texturním analyzátoru TA-XT Plus. Byly zjištěny rozdíly v tuhosti (F), tuhosti (A), lepivosti (F). Vlivem přídavku mouky z révy vinné se snižovalo pH. Celkový …více
Abstract:
The aim of this thesis was to monitor the effect of the addition of flour from grapevine and bread mixture Backmischung on the chemical properties of dough and then on the rheological and sensory properties of finished products. Rheological properties were meas-ured on the texture analyzer TA-XT Plus. Differences were found in stiffness (F), stiffness (A), stickiness (F). The pH was reduced by the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 22646

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

TRNČÁK, Svatopluk. Kvalitativní změny u chleba s přídavkem mouky ze zrníček révy vinné. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin