Kvalitativní změny u chleba s přídavkem mouky ze zrníček révy vinné – Bc. Svatopluk TRNČÁK
Bc. Svatopluk TRNČÁK
Diplomová práce
Kvalitativní změny u chleba s přídavkem mouky ze zrníček révy vinné
Qualitative changes of bread by addition of flour from seeds of the Vitis vinifera
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo sledovat vliv přídavku mouky z révy vinné a chlebové směsi Backmischung na chemické vlastnosti pšeničných těst a následně na reologické a senzorické vlastnosti hotových výrobků. Reologické vlastnosti byly měřeny na texturním analyzátoru TA-XT Plus. Byly zjištěny rozdíly v tuhosti (F), tuhosti (A), lepivosti (F). Vlivem přídavku mouky z révy vinné se snižovalo pH. Celkový …víceAbstract:
The aim of this thesis was to monitor the effect of the addition of flour from grapevine and bread mixture Backmischung on the chemical properties of dough and then on the rheological and sensory properties of finished products. Rheological properties were meas-ured on the texture analyzer TA-XT Plus. Differences were found in stiffness (F), stiffness (A), stickiness (F). The pH was reduced by the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22646
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TRNČÁK, Svatopluk. Kvalitativní změny u chleba s přídavkem mouky ze zrníček révy vinné. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru
Věra Maňásková -
Možnosti využití výlisků z hroznů révy vinné
Tereza Kapičáková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné
Veronika Klesnilová -
Vliv způsobu odkalení moštů na výslednou jakost vín révy vinné
Alžběta Suská -
Kvalitativní změny chlebů a vek s přídavkem oleje ze zrníček révy vinné
Josef BÁRTEK -
Výroba a analýza vín Pét-nat
Magdaléna Šaňková -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek