Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymernimi povlaky. – Ing. Anna HEPPEROVÁ
Ing. Anna HEPPEROVÁ
Diplomová práce
Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymernimi povlaky.
Monitoring of oxidation of cooking fats coated with edible polymer.
Anotace:
Diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na tuky, jako složku potravin a obaly pou-žívané v potravinářském průmyslů. Více pozornosti je věnováno novinkám a trendům v obalovém průmyslu a také biodegradabilním obalům a jedlým povlakům na potraviny. V experimentální části diplomové práce se sledovala oxidace pokrmového tuku (másla) ošetřeného jedlými polymerními povlaky ze škrobo-proteinového hydrolysátu …víceAbstract:
Theoretical part of thesis focuses on fats as food ingredients and packaging used in food industry. More attention is paid to news and trends in the packaging industry and also bio-degradable packaging and edible coatings on food. In experimental part of the thesis oxida-tion of cooking fat (butter) protected with edible polymer coatings based on starch-protein hydrolysate of amaranth flour (dry matter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2009
Identifikátor:
10731
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HEPPEROVÁ, Anna. Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymernimi povlaky.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 30. 04. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Technologie a management
Práce na příbuzné téma
-
Bariérové vlastnosti kolagenního hydrolysátu v kosmetických přípravcích
Alexandra Vičanová -
Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu
Iva Mazurová -
Stanovení tepelné degradace vybraných jedlých olejů pomocí luminiscenční spektroskopie
Jana Janáčová -
Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin
Irena MACHÁČKOVÁ -
Vliv ochranných povlaků z přírodních polymerů na kvalitativní parametry pokrmových tuků
Jan FENYK