Jolana Trojáčková
Bachelor's thesis
Složení a význam mléčné bílkoviny
Composition and importance of milk proteins
Abstract:
Práce podává ucelený literární přehled o složení kaseinových a syrovátkových bílkovin různých druhů hospodářských zvířat, jejich významu v humánní výživě i při výrobě různých typů mléčných výrobků a faktorech, které mohou obsah i složení bílkovin v mléce ovlivnit. Pozornost je věnována rovněž složení mateřského mléka a jeho významu pro výživu kojenců.Abstract:
The Bachelor thesis provides a comprehensive overview of the composition of casein and whey proteins of various livestock species, their importance in human nutrition as well as in the production of different types of dairy products and factors that can influence the content and composition of proteins in milk. Attention is also paid to the composition of breast milk and its importance for infant nutrition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Tereza Michlová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TROJÁČKOVÁ, Jolana. \textit{Složení a význam mléčné bílkoviny}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/b8mvx4/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Animal Production
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu bílkovin v buvolím mléce
Soňa Hermanová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights