Clostridium butyricum jako probiotikum – Jana Veselá
Jana Veselá
Bakalářská práce
Clostridium butyricum jako probiotikum
Clostridium butyricum as a probioticum
Anotace:
Probiotika jsou dnes definovaná jako živé mikroorganizmy, které jsou-li podávány v adekvátním množství, přispívají ke zlepšení zdravotního stavu hostitele. Důkazy pozitivních účinků probiotik se velice rychle rozšiřují v oblasti gastroenterologie. Nalézají využití při léčbě průjmů souvisejících s používáním antibiotik, gastroenteritid a intolerance laktózy.Existuje celá řada různých organismů, které …víceAbstract:
Probiotics are live microorganisms that, when administered in adequate amounts, confer a health benefit on the host. Evidence of positive effects of probiotics is rapidly expanding in gastroenterology. Probiotics find use in antibiotic-associated diarrhea, gastroenteritis and lactose intolerance.Many different strains of bacteria are considered as probiotic, including clostridia. The most used probiotics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Vojtěch Rada, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv probiotik a prebiotik na střevní mikrobiotu
Roman Švejstil
Název
Vložil
Vloženo
Práva