MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci – Michaela RAŠKOVÁ
Michaela RAŠKOVÁ
Bachelor's thesis
MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci
MALDI mass spectrometry of proteins in wine samples: use of internal protein standards for quantification
Abstract:
Množství proteinů ve víně dosahuje několika desítek až stovek miligramů na litr. Proteiny pocházejí z hroznů, ale také mohou pocházet z kvasinek fermentujících mošt. U bílých vín může docházet vlivem špatných skladovacích podmínek k tvorbě proteinového zákalu. Hlavními rozpustnými proteiny v lahvovém víně jsou PR proteiny ("pathogenesis related"). Množství těchto proteinů ve víně ovlivňuje řada faktorů …moreAbstract:
The amount of protein in wine reaches several ten to hundred milligrams per litre. Proteins are derived from grape berries but may also come from the yeast that ferments must. White wines can cause turbidity due to inappropriate storage conditions. The major soluble proteins in bottled wine are pathogenesis-related. Their concentration is influenced by the harvesting technique used (manual/mechanical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Mgr. Marek Šebela, Dr.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RAŠKOVÁ, Michaela. \textit{MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci}. Online. Bachelor's thesis. Olomouc: Palacký University Olomouc, Faculty of Science. 2022. Available from: https://theses.cz/id/b8qjkp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
RAŠKOVÁ, Michaela. MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci. Olomouc, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Analýza proteomu pomocí nanoLC-MALDI-TOF/TOF MS a MS/MS
Zdeněk PERUTKA -
Klasifikace grampozitivních bakterií s využitím MALDI-TOF MS
Tereza Balážová -
MALDI-TOF MS profilování bakterií ve spojení s proteolýzou za účasti mikrovln
Lucie Krištofová -
Vývoj a studium nových matric pro ionisaci biomolekul v hmotnostní spektrometrii MALDI TOF MS
Silvia Kovácsová -
MOFs pro adsorpci nanočástic zlata (NP) a aplikace {MOFs, NP} kompositů v MALDI TOF MS
Lukáš Pečinka -
Diferenciace a typizace bakteriálních kmenů MALDI-TOF MS hmotnostní spektrometrií
David Rakušan -
MALDI ToF MS jako nástroj kontroly zrání sýra
Jan STRNAD -
The importance of 16S rRNA gene and MALDI-TOF MS analysis in the study of Leptolyngbya sensu lato
Eliška HAJSKÁ