MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci – Michaela RAŠKOVÁ
Michaela RAŠKOVÁ
Bakalářská práce
MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci
MALDI mass spectrometry of proteins in wine samples: use of internal protein standards for quantification
Anotace:
Množství proteinů ve víně dosahuje několika desítek až stovek miligramů na litr. Proteiny pocházejí z hroznů, ale také mohou pocházet z kvasinek fermentujících mošt. U bílých vín může docházet vlivem špatných skladovacích podmínek k tvorbě proteinového zákalu. Hlavními rozpustnými proteiny v lahvovém víně jsou PR proteiny ("pathogenesis related"). Množství těchto proteinů ve víně ovlivňuje řada faktorů …víceAbstract:
The amount of protein in wine reaches several ten to hundred milligrams per litre. Proteins are derived from grape berries but may also come from the yeast that ferments must. White wines can cause turbidity due to inappropriate storage conditions. The major soluble proteins in bottled wine are pathogenesis-related. Their concentration is influenced by the harvesting technique used (manual/mechanical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Mgr. Marek Šebela, Dr.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RAŠKOVÁ, Michaela. \textit{MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci}. Online. Bakalářská práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/b8qjkp/.
Jak správně citovat práci
RAŠKOVÁ, Michaela. MALDI hmotnostní spektrometrie proteinů ve vzorcích vína: použití interních proteinových standardů pro kvantifikaci. Olomouc, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Analýza proteomu pomocí nanoLC-MALDI-TOF/TOF MS a MS/MS
Zdeněk PERUTKA -
MALDI-TOF MS profilování bakterií ve spojení s proteolýzou za účasti mikrovln
Lucie Krištofová -
Klasifikace grampozitivních bakterií s využitím MALDI-TOF MS
Tereza Balážová -
Vývoj a studium nových matric pro ionisaci biomolekul v hmotnostní spektrometrii MALDI TOF MS
Silvia Kovácsová -
MOFs pro adsorpci nanočástic zlata (NP) a aplikace {MOFs, NP} kompositů v MALDI TOF MS
Lukáš Pečinka -
Diferenciace a typizace bakteriálních kmenů MALDI-TOF MS hmotnostní spektrometrií
David Rakušan -
MALDI ToF MS jako nástroj kontroly zrání sýra
Jan STRNAD -
The importance of 16S rRNA gene and MALDI-TOF MS analysis in the study of Leptolyngbya sensu lato
Eliška HAJSKÁ