Entomofágie - historie a součastnost – Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ, DiS.
Denisa VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Entomofágie - historie a součastnost
Entomophagy - History and present
Anotácia:
Cílem mé bakalářské práce je rešeršní shrnutí dosavadních vědeckých studií a poznatků zabývajících se entomofágií, a to z pohledu historického, enviromentálního, nutričního, zdravotního, bezpečnostního i legislativního. Jedlý hmyz byl dříve považován za tradiční součást pokrmů zejména v chudých oblastech Afriky, Latinské Ameriky nebo Asie. V posledních letech se ale jedlý hmyz dostal do popředí zájmu …viacAbstract:
The goal of my bachelor's thesis is a research summary of scientific studies and knowledge dealing with entomophagy from the historical, environmental, nutritional, health, safety and legislative points of view. Edible insects were historically considered a traditional part of meals in poor areas of Africa, Latin America or Asia. However in recent years, edible insects have come to the fore in academia …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 12. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. RNDr. Jaromír Hajer, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VOŠAHLÍK ČERNOCKÁ, Denisa. Entomofágie - historie a součastnost. Ústí nad Labem, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakultaJAN EVANGELISTA PURKYNĚ UNIVERSITY IN ÚSTÍ NAD LABEM
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biology / Biology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv reziduí v krmné mrkvi na vývoj a nutriční hodnotu cvrčků Gryllus assimilis
Anežka Stratílková -
Kontrola krmiv vycházející z legislativy ČR a EU
Jan Zeman -
Ovlivnění vývoje a nutriční hodnoty cvrčka domácího (Acheta domesticus) L. zvýšením podílu bílkovin v krmivu
Rebeka Ježková -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou
Jana Matlášková -
Jedlý hmyz a jeho postavení ve výživě
Aneta ŽALKOVSKÁ