Bc. Michaela Smolková

Master's thesis

Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách

Possibilities of Replacement of NaCl in Preserved Chicken Liver Pates
Abstract:
Cílem tohoto experimentu bylo najít technologicky vhodnou částečnou náhradu chloridu sodného ve sterilovaných kuřecích játrovkách. A tímto způsobem tak docílit zlepšení nutričních vlastností u kuřecích játrovek, zejména po zdravotní stránce a zároveň vyrobit kvalitní a bezpečný produkt pro spotřebitele. Jako částečné náhrady chloridu sodného byly použity chlorid draselný a chlorid hořečnatý v různých …more
Abstract:
The aim of this thesis was to find a technologically suitable partial substitution of sodium chloride in sterilized chicken liver pâtés. The practical experiment is expected to result in improving of the nutritional properties of chicken liver pâtés, especially in terms of health site and as well as producing a qualitative and safe food product for consumers. Potassium chloride and magnesium chloride …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Smolková, Michaela. Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Theses on a related topic