Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách – Bc. Michaela Smolková
Bc. Michaela Smolková
Master's thesis
Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách
Possibilities of Replacement of NaCl in Preserved Chicken Liver Pates
Abstract:
Cílem tohoto experimentu bylo najít technologicky vhodnou částečnou náhradu chloridu sodného ve sterilovaných kuřecích játrovkách. A tímto způsobem tak docílit zlepšení nutričních vlastností u kuřecích játrovek, zejména po zdravotní stránce a zároveň vyrobit kvalitní a bezpečný produkt pro spotřebitele. Jako částečné náhrady chloridu sodného byly použity chlorid draselný a chlorid hořečnatý v různých …moreAbstract:
The aim of this thesis was to find a technologically suitable partial substitution of sodium chloride in sterilized chicken liver pâtés. The practical experiment is expected to result in improving of the nutritional properties of chicken liver pâtés, especially in terms of health site and as well as producing a qualitative and safe food product for consumers. Potassium chloride and magnesium chloride …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SMOLKOVÁ, Michaela. \textit{Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/bchupp/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Smolková, Michaela. Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology