Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin. – Bc. Alena BANTOVÁ
Bc. Alena BANTOVÁ
Bachelor's thesis
Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.
Antimicrobial effect of citric and acetic acid on bacteria isolated from food.
Abstract:
Kyselina citrónová a octová jsou organické kyseliny, lehce rozpustné, kyselé chuti, dobře známé svými antimikrobiálními účinky. Tyto kyseliny jsou přirozenou součástí ovoce a zeleniny, v potravinářství se využívají hlavně jako konzervanty. V této práci byl sledován vliv kyseliny citrónové a octové na tři bakteriální kmeny Escherichia coli, Pseudomonas fragi a Staphylococcus aureus izolované z potravin …moreAbstract:
Citric acid and acetic acid are organics acid, well souble, of sour taste, well known by its antimicrobial effects. These acids are natural part of the fruits and vegetables and they are used as preservative in food-processing industry. The paper contains the observation of the effect of citric acid and acetic acid on three bacterial strains: Escherichia coli, Pseudomonas fragi and Staphylococcus aureus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
7676
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BANTOVÁ, Alena. \textit{Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/bfb1m6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BANTOVÁ, Alena. Antimikrobiální účinky kyseliny citrónové a octové na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin.. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies