Vliv konzumace monosacharidů na vznik a rozvoj karcinomu – Monika Hanáková
Monika Hanáková
Bachelor's thesis
Vliv konzumace monosacharidů na vznik a rozvoj karcinomu
The influence of monosaccharides consumption on the formation and expansion of cancer
Abstract:
Výživa je v dnešní době velmi omílaným a řešeným tématem. Její složení či množství má vliv na řadu aspektů. Jedním z nejdůležitějších je rozvoj nemocí. Za hlavní příčinu chorob spojených se stravou považujeme konzumaci potravin s velkým množstvím jednoduchých cukrů, tučné produkty s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin nebo slazené a alkoholické nápoje. Tato práce je zpracována formou literární …moreAbstract:
Nutrition is a very twisted and addressed topic today. Its composition or amount affects many aspects. One of the most important is the development of diseases. We consider the consumption of foods with large amounts of simple sugars, fatty products with a high content of saturated fatty acids or sugary and alcoholic beverages to achar main causes of diet-related diseases. This work is processed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Reader: Diana Chrpová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HANÁKOVÁ, Monika. \textit{Vliv konzumace monosacharidů na vznik a rozvoj karcinomu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/bhxqcz/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights