Hodnocení odrůdového sortimentu salátu v podmínkách ekologické produkce – Bc. Tomáš Kremláček
Bc. Tomáš Kremláček
Master's thesis
Hodnocení odrůdového sortimentu salátu v podmínkách ekologické produkce
Evaluation of the varietal assortment of lettuce under conditions of organic production
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na pěstování sortimentu salátu v ekologické produkci a hodnocení vlivu odrůdy a mulče na výnosové parametry a napadení Bremia lactucae. V literární rešerži bylo popsáno ekologické zemědělství, jeho principy, současný stav v ČR. Bylo popsáno konvenční a integrované pěstování. Dále bylo popsáno pěstování salátu, jeho nároky na stanoviště, výživu, sklizeň, balení, výnosové …moreAbstract:
The work focused on lettuce cultivation in organic production and evaluation of the effect of cultivar and mulch on yield parameters and lettuce Bremia lactucae infestation. The literature search described organic farming, its principles and current status in the Czech Republic. Conventional and integrated cultivation were described. The cultivation of lettuce, its habitat requirements, nutrition, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Kopta, Ph.D.
- Reader: Ludovít Nedorost, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KREMLÁČEK, Tomáš. \textit{Hodnocení odrůdového sortimentu salátu v~podmínkách ekologické produkce}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2024. Available from: https://theses.cz/id/bip4vg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Collation of Non-organic and Organic Viticulture in the Czech Republic
Vít Trávníček -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Aktuální stav ekologické produkce, výroby a dostupnosti biopotravin ve vybraném regionu
Martin Maduda -
Produkce vajec v systému ekologického zemědělství
Adam Čechmánek -
Produkce kuřecího masa v systému ekologického zemědělství
Dominik Polák -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Právní rámec ekologického zemědělství a produkce biopotravin
Alexandra Bakuncová -
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Sabina Zalabáková