Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů – Bc. Veronika LAFATOVÁ
Bc. Veronika LAFATOVÁ
Diplomová práce
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
Sensory evaluation of selected cheeses and analogue products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením tavených plátkových výrobků (sýrů a analogů). Za tímto účelem byla uskutečněna senzorická analýza těchto výrobků, pořadová zkouška a dotazníkový průzkum. Hodnocení provedlo celkem 65 hodnotitelů - 23 mužů a 42 žen. Z analýzy pořadového testu vyplynulo, že v uvedené skupině posuzovatelů byl nejlépe hodnocen tavený plátkový výrobek (analog) (průměrné pořadí 2,6) a …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on the evaluation of processed sliced products (cheese and analogues). For this purpose, was carried out sensory analysis of these products, a serial test and a questionnaire. Evaluation carried out a total of 65 assessors - 23 men and 42 women. The analysis of ranking showed that in the group of assessors was best evaluated processed wafer product (analogue) (average …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2014
Zveřejnit od: 30. 11. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 2. 2015
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LAFATOVÁ, Veronika. Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 11. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Senzorická jakost komerčních výrobků na redukci hmotnosti
Valeriya Bondareva -
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Michaela Plutová -
Tato bakalářská se zaměřuje na automobilový slovník, výskyt těchto slov v korpusu a jejich porozumění. První věc této práce je najít vhodnou literaturu pro toto téma a korpusy ve kterých provedeme výzkum. Poté zvolíme automobilově založená slova a vložíme je do korpusu a porovnáme výsledky. Jako další vezmeme tyto slova a vytvoříme dotazník. Tento dotazník se bude skládat ze 4 částí: první část budou otázky se 4 možnostmi správné odpovědi, další budou kolokace, třetí část bude práce s technickým textem a poslední část bude psaní automobilových slov, které znají. Výsledku z průzkumu analyzujeme a provedeme výzkum.
Jan SLAWISCH -
Kvalita života u dialyzovaných pacientů (standardizovaný dotazník)
Šimon Kučera -
Dotazník administrovaný videem: psychometrické vlastnosti a srovnání s textovou podobou
Adam Strojil -
Obraz normalizace v umělecké tvorbě autorů stojících mimo oficiální proud české literatury (Jiří Gruša: Dotazník, Ludvík Vaculík: Český snář, Ivan Klíma: Láska a smetí)
Veronika Nováková
Název
Vložil
Vloženo
Práva