Anastasiia Shpitko

Bachelor's thesis

Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín

Monitoring the course of the malolactic fermetation in white wines
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá průběhem malolaktické fermentace a její vlivem na analytické a senzorické parametry vína. Literární část pojednává o mikrobiologii a metabolismu mléčných bakterií, dále seznamuje s vlivem malolaktické fermentace na organoleptické vlastnosti vína. Popisuje mnohočetné změny vznikající ve víně v důsledku činnosti mléčných bakterií. Na konci se věnuje praktickému řízení malolaktické …more
Abstract:
The Bachelor thesis is focused on the course of the malolactic fermentation of white wines and its impact on the analytical parameters and sensory properties of final wine. The literature review describes the microbiology and the metabolism of lactic acid bacteria, and their effect on the organoleptic properites of the wine. There are also characterized different changes that happen as a result of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Božena Průšová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic