Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín – Anastasiia Shpitko
Anastasiia Shpitko
Bachelor's thesis
Sledování průběhu malolaktické fermentace u bílých vín
Monitoring the course of the malolactic fermetation in white wines
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá průběhem malolaktické fermentace a její vlivem na analytické a senzorické parametry vína. Literární část pojednává o mikrobiologii a metabolismu mléčných bakterií, dále seznamuje s vlivem malolaktické fermentace na organoleptické vlastnosti vína. Popisuje mnohočetné změny vznikající ve víně v důsledku činnosti mléčných bakterií. Na konci se věnuje praktickému řízení malolaktické …moreAbstract:
The Bachelor thesis is focused on the course of the malolactic fermentation of white wines and its impact on the analytical parameters and sensory properties of final wine. The literature review describes the microbiology and the metabolism of lactic acid bacteria, and their effect on the organoleptic properites of the wine. There are also characterized different changes that happen as a result of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Průšová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
CLEA imobilizace enzymů z hub bílé a hnědé hniloby
Andrea Blahutová