Kalkulace a analýza ziskovosti pokrmů v restauračním zařízení – Nela Křivohlávková
Nela Křivohlávková
Bachelor's thesis
Kalkulace a analýza ziskovosti pokrmů v restauračním zařízení
Calculation and profitability analysis of dishes in a restaurant
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit dosavadní sestavování kalkulací ve vybraném restauračním zařízení, určit, který z analyzovaných pokrmů obsahuje nejvyšší marži, a navrhnout možnou optimalizaci. Vybraným podnikem je Hostinec „U Špičáků“, který se zabývá poskytováním gastronomických služeb. V teoretické části práce jsou za pomoci odborné literatury přiblíženy pojmy jako jsou náklady, kalkulace …viacAbstract:
This bachelor's thesis aims to evaluate the current process of cost calculation in a selected restaurant establishment, determine which dish has the highest profit margin, and propose possible optimization. The chosen establishment is the Hostinec 'U Špičáků', which provides gastronomic services. The theoretical part introduces concepts such as costs, calculation, and profitability, using specialized …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2023
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/90457
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedúci: Aneta Křehnáčová
- Oponent: Kateřina Knorová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/90457
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme:
Účetnictví a finanční řízení podniku
Práce na příbuzné téma
-
Kalkulační systém ve firmě
Iveta Kadlecová -
Plánování nákladů a využití kalkulačních metod pro stanovení cen
Petra Čerjaková -
Optimalizace kalkulačního vzorce a jeho využití v konkrétním podniku
Magdaléna Leczová -
Kalkulace a controlling
Martina Lněničková -
Kalkulace nákladů - přehled a doporučení pro konkrétního podnikatele
Pavla Krstevová -
Řízení nákladů s akcentem na jejich kalkulování
Pavla Jarošová -
Podnikatelský plán v oboru gastronomie
Rudolf LANG -
Kalkulace a jejich využití pro rozhodování v konkrétním podniku
Vendula Grundová