Sledování jakosti hovězího masa během zrání – Bc. Monika Kavanová
Bc. Monika Kavanová
Diplomová práce
Sledování jakosti hovězího masa během zrání
Monitoring of the quality of beef meat during the process of aging
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na sledování jakosti v průběhu zrání hovězího masa. V literárním přehledu jsou definovány pojmy hovězí maso a jakost, dále je uvedena spotřeba hovězího masa, popsáno jeho složení a vlastnosti. Následuje výčet faktorů, které jakost hovězího masa ovlivňují. Faktory jsou rozděleny na intravitální a postmortální. Hlouběji jsou popsány postmortální procesy, doplněné o možnosti …víceAbstract:
The diploma thesis is dealing with the monitoring of quality of beef meat during the process of ageing. In the literary overview the terms beef meat and quality are defined, the consumption of beef meat is stated and the composition and attributes of the beef meat are described. The list of factors that influence the quality of beef meat follows. The factors are divided into intravital and postmortal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Effect of graphene oxide preparation method on electrical conductivity and biocompatibility of hybrid particles
Markéta Mikuličáková -
Correlating composition of nutritive solution to electrical conductivity in order to improve a fertigation decision support
Ben Dida -
Porovnání vybraných jakostních parametrů hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy
Anna Bartošíková -
Porovnání jakosti komerčního výrobku a masného výrobku bez přídatných látek
Alena Světlíková -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj -
Effects of different ageing techniques on beef quality
Kabir Adesina Taiwo -
Using a solar drier for preparation of traditional Vietnamese beef jerky
Jan Staš -
Survey of parasitoses in beef cattle from two geographical areas of the Czech Republic
Lukáš Kubelka
Název
Vložil
Vloženo
Práva