Vliv chemického složení ovoce na jeho potravinářské využití – Bc. Květa VINKLÁRKOVÁ
Bc. Květa VINKLÁRKOVÁ
Bakalářská práce
Vliv chemického složení ovoce na jeho potravinářské využití
The influence of chemical ingredients in fruits on their food utilize
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá ovocem, jeho chemickým složením a významem pro člověka. Další kapitoly jsou zaměřeny na popis jabloní a jablek, neboť jsou u nás nejdůležitějším a nejvíce pěstovaným ovocným druhem. Je zde stručně popsán původ dnešních jablečných odrůd, včetně těch nejdůležitějších. Čtenář se dozví o možnostech průmyslového i domácího zpracování jablek v závislosti na chemických a fyzikálních …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with fruit, its chemical ingredients and meaning for people. Other chapters are focused on the description of apple trees and apples because apples are the most important and most planted fruit in the Czech Republic. There is simply described the origin of today{\crq}s apple varieties including the most important in the thesis. The reader will learn about the possibilities …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7823
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VINKLÁRKOVÁ, Květa. Vliv chemického složení ovoce na jeho potravinářské využití. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 01. 06. 2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková -
Stanovení amygdalinu v semenech jádrového ovoce
Kseniia Fadeeva -
Stanovení vybraných biologicky aktivních látek ve šťávách z exotického ovoce
Klára Jégrová