Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech. – Bc. Lucie NOVÁKOVÁ
Bc. Lucie NOVÁKOVÁ
Diplomová práce
Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech.
The modification of durable food rations for civilian population in crisis.
Anotace:
Cílem práce bylo modifikovat dávky trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech. Bylo využito potravin od tuzemských výrobců, přičemž byla požadována minimální doba trvanlivosti 18-24 měsíců. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že se podařilo navržené dávky potravin pro vybrané skupiny obyvatelstva zoptimalizovat tak, že kryjí fyziologickou potřebu téměř všech nutrientů sledovaných …víceAbstract:
The aim of this thesis was to modify long shelf life foodstuff rations for civilian population in crisis. There were used foodstuff from inland producers with durability 18-24 months. Acording to the results of nutrition evaluation, the optimalization of proposed foodstuff rations for chosen groups of civilians was successful. Hence, these rations supply physiological requirements of almost all nutrients …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2008
Zveřejnit od: 20. 5. 2008
Identifikátor:
8062
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOVÁKOVÁ, Lucie. Modifikace dávek trvanlivých potravin pro civilní obyvatelstvo v krizových stavech.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 20. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv bezu černého, ženšenu pravého a zázvoru lékařského na diabetes mellitus, chřipku a kardiovaskulární onemocnění.
Josef Kovář -
Výživa, trénink a změna složení těla před a po kulturistických závodech
Jacqueline Figová -
Optimalizace nutričního plnění a ekonomické hodnocení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech
Adéla Rucká -
Využití předpřipravených potravin pro stravování obyvatelstva v krizových stavech
Jana Hrudová -
Dlouhotrvající zásahy vybraných složek integrovaného záchranného systému a postiženého obyvatelstva při mimořádných událostech a krizových situacích se zaměřením na jejich zásobení a stravování
Nikola JIROVSKÁ -
Možnosti využití velkoobjemových balení předpřipravených potravin pro stravování obyvatelstva v krizových stavech
Nela Paterová -
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Zabezpečení výživy a stravování obyvatelstva v krizových stavech
Helena DRUŽBÍKOVÁ