Význam restrikce krmiva na kvalitu masa králíků – Anežka Turnovcová
Anežka Turnovcová
Bakalářská práce
Význam restrikce krmiva na kvalitu masa králíků
The influence of feed restriction on meat quality in rabbits
Anotace:
V posledních letech se problematikou chovu králíků zabývá řada studií. Králíci se chovají nejen na produkci masa, ale i na výstavy či přehlídky. Produkce kůží, které jsou vedlejším produktem není v současné době příliš rentabilní. Naopak se zvyšuje popularita králíka jako domácího mazlíčka a společníka nebo i v soutěžích. Pro své výborné nutriční vlastnosti, jako je například vysoký obsah bílkovin …víceAbstract:
In recent years, a number of studies have focused on the issue of rabbit breeding. Rabbits are bred not only for meat production, but also for exhibitions and shows. The production of rabbit skins, which are a by-product, is currently not very profitable. On the contrary, the popularity of the rabbit as a pet and companion or even in competitions is increasing. Due to its excellent nutritional properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
- Oponent: Monika Okrouhlá, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TURNOVCOVÁ, Anežka. \textit{Význam restrikce krmiva na kvalitu masa králíků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/bmt2yn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Kvalita masa u kachen vykrmovaných v různých podmínkách chovu
Dorota Hanáková -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa králíků s rozdílnou technikou krmení
Tereza Cyrani -
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Eliška Suchanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva