Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin – Bc. Ivana Huňová
Bc. Ivana Huňová
Diplomová práce
Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin
Antibiotic Resistance Screening in Selected Gram-positive Cocci Isolated from Food
Anotace:
Antibiotická rezistence je problémem dnešní doby, jelikož ohrožuje lidské zdraví. Bakterie mohou antibiotickou rezistenci získat několika mechanismy, které mohou být přirozené nebo způsobené prostředím. Tyto bakterie se také mohou vyskytovat v potravinách. Přenosem z potraviny se mohou dostat do lidského těla. Jedny z významných bakterií, které se vyskytují v potravinách, jsou bakterie rodu Staphylococcus …víceAbstract:
Antibiotic resistance is a problem of our time as it threatens human health. Bacteria can acquire antibiotic resistance by several mechanisms, which may be natural or environmentally induced. These bacteria can also be present in food. They can enter the human body through transmission from food. Some of the important bacteria found in food are bacteria of the genus Staphylococcus. This diploma thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HUŇOVÁ, Ivana. \textit{Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/bo9zve/.
Jak správně citovat práci
Huňová, Ivana. Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Skríning antibiotické rezistence u vybraných grampozitivních koků izolovaných z vodní drůbeže a z prostředí jejich chovu
Adéla Rajnochová -
Účinnost různých bylinných extraktů na bakterie s produkcí širokospektrých betalaktamáz
Barbora Mihalková -
Vliv monoacylglycerolů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou
Erika Čechová -
Bakterie rodu Campylobacter u člověka
Šárka DYTKOVÁ