Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy – Richard BINDER
Richard BINDER
Bakalářská práce
Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy
Evaluation of storage protein profiles modifications in barley (\kur{Hordeum vulgare} L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. Nesladovnická odrůda Herris a sladovnické odrůdy Radegast a Sebastian. V průběhu procesu sladování dochází k proteolýze a tím pádem ke změně spekter zásobních bílkovin zrna. Tyto změny …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on evaluation of storage protein profiles modifications in barley (Hordeum vulgare L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis. It has been analyzed three varieties of spring barley. One nonmalting variety Herris and two malting varieties Radegast and Sebastien. There are significant proteolysis changes during the malting procedure. Theese changes of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2013
Zveřejnit od: 12. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BINDER, Richard. \textit{Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/boxlrq/.
Jak správně citovat práci
BINDER, Richard. Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv solného stresu na fenotyp a kořenový proteom ječmene setého (Hordeum vulgare) cv. Golden Promise
Dominika CZERNÁ -
Fenotypová a proteomická charakterizace ječmene (Hordeum vulgare cv. Golden Promise) v podmínkách chladového stresu.
Marek GLOMBIK -
Vliv vybraných prvků agrotechniky na kvalitu zrna sladovnického ječmene
Dominik Jelínek -
Obsah mykotoxinu DON v zrnu ječmene jarního napadeného houbami rodu Fusarium
Zuzana Lišková -
Vliv hnojení na výnos a obsah vybraných minerálních látek v zrnu ječmene jarního
Jana Samešová -
Vliv mimokořenové aplikace pomocných látek na výnos a kvalitu zrna sladovnického ječmene
Ladislav Baleja -
Sladovnická kvalita zrna ječmene po mimokořenové aplikaci pomocných látek a listových hnojiv
Jakub Heža -
Možnosti ovlivnění kvality zrna ječmene mimokořenovou výživou a aplikací pomocných látek a elicitorů
Adam Podaný
Název
Vložil
Vloženo
Práva