Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy – Richard BINDER
Richard BINDER
Bachelor's thesis
Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy
Evaluation of storage protein profiles modifications in barley (\kur{Hordeum vulgare} L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. Nesladovnická odrůda Herris a sladovnické odrůdy Radegast a Sebastian. V průběhu procesu sladování dochází k proteolýze a tím pádem ke změně spekter zásobních bílkovin zrna. Tyto změny …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on evaluation of storage protein profiles modifications in barley (Hordeum vulgare L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis. It has been analyzed three varieties of spring barley. One nonmalting variety Herris and two malting varieties Radegast and Sebastien. There are significant proteolysis changes during the malting procedure. Theese changes of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2013
Accessible from:: 12. 4. 2013
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BINDER, Richard. \textit{Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2013. Available from: https://theses.cz/id/boxlrq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BINDER, Richard. Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Theses on a related topic
-
Vliv solného stresu na fenotyp a kořenový proteom ječmene setého (Hordeum vulgare) cv. Golden Promise
Dominika CZERNÁ -
Fenotypová a proteomická charakterizace ječmene (Hordeum vulgare cv. Golden Promise) v podmínkách chladového stresu.
Marek GLOMBIK -
Možnosti regulace kvality zrna ječmene pro výrobu sladu a piva
Renáta Dufková -
Vliv vybraných prvků agrotechniky na kvalitu zrna sladovnického ječmene
Dominik Jelínek -
Obsah mykotoxinu DON v zrnu ječmene jarního napadeného houbami rodu Fusarium
Zuzana Lišková -
Vliv hnojení na výnos a obsah vybraných minerálních látek v zrnu ječmene jarního
Jana Samešová -
Vliv mimokořenové aplikace pomocných látek na výnos a kvalitu zrna sladovnického ječmene
Ladislav Baleja -
Sladovnická kvalita zrna ječmene po mimokořenové aplikaci pomocných látek a listových hnojiv
Jakub Heža
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights