Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Tomáš BRTNA
Bc. Tomáš BRTNA
Diplomová práce
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Anotace:
Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu uzavírá teorie senzorického hodnocení. Praktická část se věnuje senzorickému hodnocení vzorků bezlepkového pečiva, dle zvolených receptur s obsahem jablečné vlákniny a s použitím …víceAbstract:
Theoretic part is concerned with coeliac disease, its symptoms and diagnostic. There is also described basic principal of coeliac disease and are mentioned some gluten-free products available in the Czech Republic. This part is concluded by theoretic description of sensory analysis. Practical part is focused on sensory analysis of samples of gluten-free pastry according selected recipes which contain …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BRTNA, Tomáš. Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie - Péče o krajinu
Práce na příbuzné téma
-
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová -
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá -
Porovnání ruční a mechanizované defoliace a hodnocení vlivu na kvalitu hroznů
Martin Kulheim -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá
Název
Vložil
Vloženo
Práva