Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Tomáš BRTNA
Bc. Tomáš BRTNA
Master's thesis
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Abstract:
Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu uzavírá teorie senzorického hodnocení. Praktická část se věnuje senzorickému hodnocení vzorků bezlepkového pečiva, dle zvolených receptur s obsahem jablečné vlákniny a s použitím …moreAbstract:
Theoretic part is concerned with coeliac disease, its symptoms and diagnostic. There is also described basic principal of coeliac disease and are mentioned some gluten-free products available in the Czech Republic. This part is concluded by theoretic description of sensory analysis. Practical part is focused on sensory analysis of samples of gluten-free pastry according selected recipes which contain …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRTNA, Tomáš. \textit{Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/bpx7gm/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BRTNA, Tomáš. Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová -
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá -
Porovnání ruční a mechanizované defoliace a hodnocení vlivu na kvalitu hroznů
Martin Kulheim -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights