Vasyl Želizňak
Bachelor's thesis
Barevnost piva v systému CIE
The beer colour in CIE system
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na barevnosti piva. Jsou v ní popsány suroviny pro výrobu piva a samotná technologie výroby piva. Poté je popsáno měření barevnosti potravin a zdůrazněno vyjádření barevnosti v systému CIEL*a*b*. Pro světlá piva typu ležák bylo zjištěno, že hodnoty CIEL*a*b* korelují s mezinárodními jednotkami pro barevnost piva EBC, a to jak při měření barevnosti v kyvetě s optickou …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on the colour of beer. It describes the raw materials for beer production and the technology of beer production itself. Then the measurement of food colour is described and the expression of colour in the CIEL*a*b* system is emphasized. For light lagers, the CIEL*a*b* values were found to correlate with the international units EBC for beer coloration, both when measuring …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2022
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Želizňak, Vasyl. Barevnost piva v systému CIE. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.
Zuzana ŽIŽKOVÁ -
Vliv technologie vstřikování polymeru na barevnost dílů a lesk.
Kamil BÁRTA -
Změny barevnosti u pečiva z netradičních rostlinných prášků
Irina Matveeva -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Pivo jako vývozní komodita
Veronika Lorencová -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako podnikatelský záměr
Michaela Vostrá