Sledování kvalitativního a kvantitativního zastoupení vitaminů v masozeleninových přesnídávkách určených pro dětskou vyživu – Bc. Veronika Solčány
Bc. Veronika Solčány
Diplomová práce
Sledování kvalitativního a kvantitativního zastoupení vitaminů v masozeleninových přesnídávkách určených pro dětskou vyživu
Monitoring of qualitative and quantitative representation of vitamins in the meat-vegetables based infant food
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá kvalitativním a kvantitativním zastoupením vitaminů v masozeleninových přesnídávkách určených pro dětskou výživu. Práce je rozdělena na část teoretickou a část experimentální. V části teoretické jsou popsány vitaminy a zásady výživy dětí. V kapitolách zabývajících se vitaminy, jak vitaminy rozpustnými v tucích (vitamin A, D, E a K), tak vitaminy rozpustnými ve vodě (vitaminy …víceAbstract:
This thesis deals with the qualitative and quantitative representation of vitaminsin the meat-vegetables based infant food. The work is divided into the theoretical and the experimental part. The theoretical part describes a child nutritionand the vitamins. In the chapters, dealing with vitamins, is a description of particular vitamins, their biological functions in the body, the recommended daily …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Hana Šulcerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOLČÁNY, Veronika. \textit{Sledování kvalitativního a kvantitativního zastoupení vitaminů v masozeleninových přesnídávkách určených pro dětskou vyživu}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/bsf2hs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Význam vitamínů v lidské výživě a vitamíny rozpustné v tucích ve formě doplňků stravy
Barbora Včelíková -
Sledování vybraných parametrů v buvolím mléce
Eliška Rubešová -
Vliv vitamínů rozpustných v tucích na reprodukci mléčného skotu
Romana Jandová -
Význam vitamínů v lidské výživě a vitamíny rozpustné v tucích ve formě doplňků stravy
Barbora Včelíková -
Aminoanthrachinony jako prekurzory redoxně aktivních molekul rozpustných ve vodě
Nadiia Silina -
Testování potenciálního kryo- a lyoprotektivního účinku vybraných, ve vodě rozpustných forem disacharidů a polysacharidů s prebiotickým potenciálem u kmenů laktobacilů a bifidobakterií
Nikola Vondráčková -
Interkalace léčiva špatně rozpustného ve vodě do podvojného vrstevnatého hydroxidu
Vera Shilenko -
Produkce a biologická aktivita červených ve vodě rozpustných pigmentů produkovaných houbou Monascus
Kamila Koppová
Název
Vložil
Vloženo
Práva