Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů – Bc. Jana Komzáková
Bc. Jana Komzáková
Master's thesis
Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů
Effect of some polysaccharides on growth of chosen microorganisms
Abstract:
Suspenzní bujónovou metodou byl zkoumán vliv různých koncentrací Betadinu (1 %, 0,75 %, 0,5 %, 0,3 %, 0,25 % a 0,1 %) na vybrané mikroorganismy (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae a Candida albicans). Cílem této práce bylo snížit množství Betadinu a nahradit ho jinou látkou, která bude mít podobné antimikrobiální vlastnosti. Pro testování byly vybrány …moreAbstract:
Influence of different concentrations of Betadine (1 %, 0,75 %, 0,5 %, 0,3 % 0,25 % and 0,1 %) to chosen microorganisms (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae and Candida albicans) was examined by suspension broth method. The main aim consisted in reduction of Betadine amount and its replacement by another substance with similar antimicrobial properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2011
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2011
- Supervisor: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOMZÁKOVÁ, Jana. \textit{Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/bsfgi8/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Komzáková, Jana. Vliv některých derivátů polysacharidů na růst vybraných mikroorganismů. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.