Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly – Barbora Andersová
Barbora Andersová
Bakalářská práce
Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly
Influence of Gelatine on Properties of Emulsions Stabilized with Cellulose Nanocrystals
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem typu a koncentrace želatiny na vlastnosti a stabilitu emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly. Tyto emulze představují slibné systémy pro praktické aplikace, zejména díky své biokompatibilitě a biodegradabilitě. Teoretická část práce se věnuje emulzím, zvláště pak emulzím Pickeringovým, celulóze a jejím částicím a je představena i želatina. V praktické části …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the influence of the type and concentration of gelatine on the properties and stability of emulsions stabilized by cellulose nanocrystals. These systems are promising for practical applications, mainly thanks to their biocompatibility and biodegradability. The theoretical part of the work deals with emulsions and Pickering emulsions, cellulose and its particles, and introduces …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Andersová, Barbora. Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Materiály a technologie / Biomateriály a kosmetika