Bc. Marie Přidalová

Master's thesis

Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility

Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Abstract:
The theoretical part includes the characteristics of green teas, the manufacturing of matcha tea, and a brief description of biologically active substances, emphasizing polyphenolic substances. In experimental part A, polyphenolic substances, and the values of antioxidant activities of aqueous extracts from matcha tea prepared at 60, 70, and 80°C at infusion times of 3 and 5 minutes were determined …more
Abstract:
Teoretická část zahrnuje charakteristiku zelených čajů, výrobu matcha čaje a stručný popis biologicky aktivních látek s důrazem na polyfenolické látky. V experimentální části A byly za využití metod spektrofotometrických a chromatografických stanoveny polyfenolické látky a hodnoty antioxidačních aktivit vodných výluhů z matcha čaje, připravených při 60, 70 a 80 °C při době luhování 3 a 5 minut. V experimentální …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Přidalová, Marie. Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe