Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility – Bc. Marie Přidalová
Bc. Marie Přidalová
Master's thesis
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Abstract:
The theoretical part includes the characteristics of green teas, the manufacturing of matcha tea, and a brief description of biologically active substances, emphasizing polyphenolic substances. In experimental part A, polyphenolic substances, and the values of antioxidant activities of aqueous extracts from matcha tea prepared at 60, 70, and 80°C at infusion times of 3 and 5 minutes were determined …moreAbstract:
Teoretická část zahrnuje charakteristiku zelených čajů, výrobu matcha čaje a stručný popis biologicky aktivních látek s důrazem na polyfenolické látky. V experimentální části A byly za využití metod spektrofotometrických a chromatografických stanoveny polyfenolické látky a hodnoty antioxidačních aktivit vodných výluhů z matcha čaje, připravených při 60, 70 a 80 °C při době luhování 3 a 5 minut. V experimentální …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PŘIDALOVÁ, Marie. \textit{Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/bxb2rn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Přidalová, Marie. Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry of Food and Bioactive Compounds / -
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Vliv inkubačních roztoků na in vitro stravitelnost travní siláže
Kateřina Stárková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Stanovení in vitro stravitelnosti sušiny a organické hmoty směsných krmných dávek s rozdílným zastoupením krmných surovin
Lucie Ursová -
Stravitelnost živin metodou in vitro v různých dietách pro psy
Květa Šimků -
In vitro stanovení kvality proteinu u produktů lisování řepky
Natálie Holanová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková