Kristina Barda

Bachelor's thesis

Šlechtění révy vinné - historie a vývoj

Vine Breeding- history a evoluce
Anotácia:
Díky šlechtění mužeme dostat nové odrůdy, které budou rezistentní vůči biotickým a abiotickým faktorům, taky dosahnout zlepšení organoleptických vlastnosti. Cílem šlechtění révy vinné je zlepšít produktivitu a kvalitu odrůd. Jak řika nám historie pěstovaní, zpočatku použivaly klasické šlechtitelské metody, pak došlo k rozvoju molekularní genetiky, která poskytovala nové znalosti a stala se nezastupitelnou …viac
Abstract:
Thanks to breeding, we can get some new varieties that will be resistant to biotic and abiotic factors, we can also achieve an improvement in organoleptic properties. The aim of vine breeding is to improve the productivity and quality of varieties. As the history of cultivation tells us, initially they used classical breeding methods, but then molecular genetics was developed. It provided new knowledge …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Pavloušek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta