Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin – Bc. Martina Sedláčková
Bc. Martina Sedláčková
Master's thesis
Výroba nealkoholických nápojů z netradičních surovin
Production of non-alcoholic beverages from non-traditional raw materials
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo popsat látkové složení nealkoholických nápojů a jejich technologické zpracování. Zaměřit se na využití pšenice k výrobě takových nápojů navrhnout a připravit několik variant nealkoholických nápojů. Základní surovinou všech připravených nápojů byla barevná pšenice PS Karkulka nebo Skorpion ze dvou roků sklizně, 2015 a 2016.Bylo vyrobeno celkem 17 sladových nápojů, 9 z …moreAbstract:
The goal of this diploma thesis was to describe the substance composition of non- alcoholic beverages and their technological processing. Focus on using wheat to produce such beverages, suggest and prepare several variations of non-alcoholic beverages. The basic raw material of all prepared beverages was PS Karkulka or Skorpion colored wheat from two years of harvest, 2015 and 2016.A total of 17 malt …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Vliv receptury a technologie výroby na kvalitu čokoládových cukrovinek
Veronika Šafránková -
Současné technologie výroby barevných fotografií
Eva Štěpánková -
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Romana Šebestíková