Bc. Dana Plucarová

Diplomová práce

Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití

Colored Wheat, Possibilities of Processing and Bakery Use
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši na téma „Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití“ a provést pekařské pokusy s použitím vybraných odrůd pšenice s netradiční barvou obilky. Teoretická část pojednává o barvivech zodpovědných za zbarvení pšenic a jejich pozitivních účincích na lidské zdraví, dále se zabývá možnostmi pekárenského využití barevných pšenic v praxi …více
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to carry out a literature search on the topic of „Colored Wheat, Possibilities of Processing and Bakery Use“ and to make bakery experiments using selected wheat varieties with non-traditional grain colour. The theoretical part deals with the pigments responsible for the colouring of wheats and its positive effects on human health, and also deals with the possibilities …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta