Perspektivy a problematika masné výroby v rámci regionální produkce – Žaneta Suchánková
Žaneta Suchánková
Bachelor's thesis
Perspektivy a problematika masné výroby v rámci regionální produkce
Prospects and issues of meat production in the context of regional production
Abstract:
Předmětem této bakalářské práce jsou masní regionální výrobci. První část literární rešerše se zabývá režimy jakosti Evropské unie a České republiky. Jsou uvedeny jak pozitivní, tak i negativní aspekty označovacích systémů v jejich vlivu na výrobce, spotřebitele i životní prostředí. Právě životní prostředí je hlavním důvodem zavedení této strategie pro zachování udržitelnosti. Podstatná je vazba k …moreAbstract:
The subject of this bachelor thesis is regional meat producers. The first part of the literature search deals with the quality regimes of the European Union and the Czech Republic. Both positive and negative aspects of the labelling systems in their impact on producers, consumers and the environment are presented. The environment is the main reason for the introduction of this sustainability strategy …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHÁNKOVÁ, Žaneta. \textit{Perspektivy a~problematika masné výroby v~rámci regionální produkce}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/c1r56u/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Značka Regionální potravina a její význam pro regionální rozvoj
Aneta Szulló -
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Klára Kubíková -
Kvalita potravin na českém trhu - regionální potravina
Ivana Zanklová -
Regionální potraviny v Libereckém kraji
Klára Čížková -
Jakostní parametry larev potemníka moučného při různých režimech technologické úpravy
Veronika Božena Hendrychová -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová -
Jakostní charakteristiky masa a masných výrobků při regionální produkci
Eliška Knoblochová -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila