Práva na označení původu se zvláštním zřetelem\nl{}k problematice zemědělsko-potravinářských výrobků – Josef STEJSKAL
Josef STEJSKAL
Diplomová práce
Práva na označení původu se zvláštním zřetelem\nl{}k problematice zemědělsko-potravinářských výrobků
Rights on designation of origin with emphasis on the issue of agricultural products and foodstuffs
Anotace:
Úvodní kapitoly představily historické souvislosti, historii, pojmosloví, českou právní úpravu i označení práv dle evropského práva. Dále byla rozvinuta klasifikace ochrany a srovnány chráněná označení původu, chráněná zeměpisná označení a ochranné známky. Pro lepší pochopení se diplomová práce věnovala názorným ukázkám rozborů rozhodnutí kauz nejen Úřadu průmyslových vlastnictví, ale i rozhodnutími …víceAbstract:
Introductory chapters covered historical background, terminology, Czech and EU law provisions. Furthermore, the classification of possible legal protection, sorting of protected designations of origin, protected geographical indication and trademarks was carried out. For better understanding , my work analysed the case-law of both Czech Industrial Property office and European Court of Justice. In order …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2016
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Prof. JUDr. Jan Kříž, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STEJSKAL, Josef. \textit{Práva na označení původu se zvláštním zřetelem$\backslash$nl$\{\}$k problematice zemědělsko-potravinářských výrobků}. Online. Diplomová práce. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta právnická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/c4ab9n/.
Jak správně citovat práci
STEJSKAL, Josef. Práva na označení původu se zvláštním zřetelem\nl{}k problematice zemědělsko-potravinářských výrobků. Plzeň, 2016. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta právnická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta právnickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta právnickáMagisterský studijní program / obor:
Právo a právní věda / Právo
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby a kontrola jakosti živočišných produktů s označením zaručená tradiční specialita
Tereza Chovancová -
Zeměpisná označení, označení původu a zaručené tradiční speciality dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1151/2012
Terézia Išková -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)
Klára HUDCOVÁ -
Italské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky).
Adéla LINHARTOVÁ -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky)
Eva VLČKOVÁ -
Potraviny a zaručené tradiční speciality francouzské provenience
Alena KOŽENÁ -
Zeměpisná označení, označení původu a zaručené tradiční speciality dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1151/2012
Terézia Išková -
Chráněná zeměpisná označení a chráněná označení původu pro české produkty v EU
Miriam Batlová