Faktory ovlivňující množství a složení látek fenolické povahy v rodu Glycyrrhiza L. – Bc. Klára Sedláčková
Bc. Klára Sedláčková
Diplomová práce
Faktory ovlivňující množství a složení látek fenolické povahy v rodu Glycyrrhiza L.
Factors influencing of the quantity and composition of phenolic substans of the genus Glycyrrhiza L
Anotace:
Diplomová práce na téma ,,Faktory ovlivňující množství a složení látek fenolické povahy v rodu Glycyrrhiza L.“ popisuje stávající sortiment druhů Glycyrrhiza L. soustředěných na ZF MENDELU v Lednici. Hodnoceny byly morfologické, biologické a biochemické znaky. Součástí práce bylo laboratorní stanovení obsahu glycyrrhizinu (CGA), celkového obsahu antioxidační kapacity (TAC), celkového obsah fenolů …víceAbstract:
Thesis on the „Factors influencing of the quantity and composition of phenolic substans of the genus Glycyrrhiza L.“ describe assortment of species Glycyrrhiza L. centered on ZF MENDELU in Lednice. Evaluated characters were morphological, biological and biochemical. The laboratory work was determination of glycyrrhizin content (CGA), total antioxidant capacity (TAC), total phenol content (TPC).
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví