Vliv přídavku hmyzí moučky na vlastnosti kynutých těst – Bc. Zuzana Váchová
Bc. Zuzana Váchová
Diplomová práce
Vliv přídavku hmyzí moučky na vlastnosti kynutých těst
The effect of the insect meal addition on the leavened doughs properties
Anotace:
Stálý populační růst vede k rostoucí poptávce po bílkovinách, potravinářský průmysl zvažuje nové alternativní zdroje potravin. Cílem této diplomové práce byl vývoj receptury kynutých pekařských výrobků s přídavkem hmyzí moučky a posouzení vlivu přídavku hmyzí moučky na technologii výroby a kvalitu konečného výrobku. Do receptury pečiva byl přidán rozemletý cvrček domácí (Acheta domesticus) a potemník …víceAbstract:
Continuous population growth leads to an increasing demand for protein. The food industry is considering new and alternative sources of food. The aim of this diploma thesis was the development of a recipe for leavened bakery products with the addition of insect meal and assessment of the effect of the addition of insect meal on the production technology and the quality of the final product. Acheta …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁCHOVÁ, Zuzana. \textit{Vliv přídavku hmyzí moučky na vlastnosti kynutých těst}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/c6s8vs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Magdalena Petrová -
Technologie tepelného opracování těst v pekárenských provozech
Tereza Burianová -
Technologie tepelného opracování těst v pekárenských provozech
Felix Janda -
Možnosti úpravy těst a jejich fortifikace při výrobě pekárenských výrobků
Madina Samenova -
Fortifikace pizza těst jedlým hmyzem
Debora Plánková -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt
Název
Vložil
Vloženo
Práva