Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech. – Nora HLAVÁČOVÁ
Nora HLAVÁČOVÁ
Master's thesis
Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech.
Microbial quality of raw cow's milk in selected breeds.
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo sledování problematiky výskytu celkového počtu mikroorganismů (CPM) ve čtyřech sledovaných chovech skotu. Chovy se od sebe lišily technologií ustájení a dojení, použitím predippingu, pastvou a velikostí stáda. První chov byl ustájen na vazném stání a dojení probíhalo na stání do potrubí a vykazoval průměrné hodnoty CPM od 10 {$\bullet$} 103 {$\bullet$} ml-1 do 179 {$\bullet …moreAbstract:
Graduation theses were inquired into question of presence of total bacteria count (TBC) in four selected cattle-raising. The breeds differ from each other with technology of lairege and milking, predipping, grazing and herd size. The first was lairage in stanction housing and in-stall milking pipeline system and embodied average values TBC from 10 {$\bullet$} 103 {$\bullet$} ml-1 till 179 {$\bullet …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2008
Accessible from:: 30. 4. 2008
Identifier:
5649
Thesis defence
- Date of defence: 19. 6. 2008
- Supervisor: MVDr. Růžena Cempírková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLAVÁČOVÁ, Nora. \textit{Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech.}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2008. Available from: https://theses.cz/id/c6v6wu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HLAVÁČOVÁ, Nora. Mikrobiální jakost syrového kravského mléka ve vybraných chovech.. Č. Bud., 2008. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2008 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUniversity of South Bohemia in České Budějovice
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / General Agriculture
Theses on a related topic
-
Vliv předúpravy vzorku na celkový počet mikroorganismů v horninovém prostředí
Andrea Heřmanová -
Mikrobiologie čerstvých a polotvrdých sýrů - změny v počtech významných skupin mikroorganismů v průběhu výroby a skladování.
Jana Vítová -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Výskyt patogenních mikroorganismů u microgreens
Veronika Kupčíková -
Stanovení mikroorganismů ve vzduchu potravinářských provozů
Andrea Krýzová -
Vliv technologie chovu na obsah somatických buněk v kravském a buvolím mléce
Kateřina Lachmanová -
Vliv technologie chovu na složení kozího mléka
Monika Relichová -
Vliv plemenné příslušnosti a technologie chovu na růstovou schopnost jatečného skotu
Veronika Berková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights